IIF Kalender
november 2022
ti on to fr

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Vigselförrättare
Stöd IIF:s arbete
PlusGiro nr:
871878-5
IIFs mailgrupp
IIF har en mailgrupp där ca: 1000 personer från hela Sverige kan kommunicera och utbyta erfarenheter och kunskap om Islam med varandra. Vill du också vara med ? Skicka gärna en e-mail till info@islaminfo.se och be om att vara med i IIFs mailgrupp.
IIF

Vikten av bönen (Salat)

Bönen (Salat) är den främsta och viktigaste av förpliktelserna för varje muslim, det är förskrivna dagliga böner vilka består av att fem gånger om dagen upprepa och förnya den bekännelse till vilken muslimen sätter sin tro.

 

”Det har sannerligen ålagts de troende (att utföra) Bönen på förskrivna tider.” (Koranen, Al-nisa’ :103)

 

”..och de som är noggranna med att förrätta sina Böner, dessa är arvtagarna, som kommer att ärna paradiset. De kommer att förbli däri för alltid” (Koranen, Al-mu’minun :9-11)

 

 Bönerna styrker och uppmuntrar tron på Allah, och inspirerar människan till högre moral och att uppfylla sina plikter som muslim i enlighet med Allahs uppenbarelser i Koranen och profeten Muhammads exempel. Bönerna renar hjärtat och kontrollerar begären och frestelser till att handla felaktigt och ont. De olika ställningar du intar under dina böner är själva förkroppsligande av underkastelsens anda. De olika recitationerna påminner dig om dina förpliktelser mot din Gud. Du söker Hans vägledning och ber Honom om och om igen att föra dig i stånd att undvika Hans vrede och följa Hans utvalda väg. Bönernas mångfald och tidpunkterna för bönen låter aldrig livets mål och uppgift förloras ur sikte i de världsliga aktiviteternas virrvarr. Det är mycket lätt att inse hur de dagliga bönerna stärker din tros grunder, förbereder dig för ett liv i rättfärdighet och lydnad inför Allah, återupplivar den tro från vilken du hämtar mod, uppriktighet, meningsfullhet, hjärtats renhet, själslig utveckling och moralisk berikande. Se nu hur detta uppnås. Det är uppenbarligen så att om en människas medvetenhet om sina plikter gentemot sin skapare är så djupt att hon sätter dem högre än alla världsliga vinningar och alltid håller dem levande genom bön, håller hon alla sina handlingar rena för hon vet att hon ådrar sig Allah’s missnöje, vilket hon hela tiden har försökt undvika. Inom livets alla områden kommer hon att lyda Allah’s lagar, på samma sätt som hon följer dig i de fem dagliga bönerna.

Senast uppdaterad (2009-02-08 23:19)

 
IIF på Facebook
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Besökare just nu
Vi har 41 besökare online
YouTube Klipp
Föräldrarlösa i Iraq
Mosképrojektet

STÖD moskén
PlusGiro: 78 45 85-2
Här får du den senaste informationen om Moské projektet i Hisingen i Göteborg.