IIF Kalender
november 2020
mÄ ti on to fr lö sö

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Stöd IIF:s arbete
PlusGiro nr:
871878-5
IIFs mailgrupp
IIF har en mailgrupp dÀr ca: 1000 personer frÄn hela Sverige kan kommunicera och utbyta erfarenheter och kunskap om Islam med varandra. Vill du ocksÄ vara med ? Skicka gÀrna en e-mail till info@islaminfo.se och be om att vara med i IIFs mailgrupp.
IIF
Föredrag om islam
Göteborg:

Varje söndag mellan kl.13.00-15.30 . Muslimer som icke muslimer Àr vÀlkomna. Det Àr gratis att delta. Adress: Göteborgs Moské, Myntgatan 4
IIF

VallfÀrden (Hadj)

Att valfÀrda till Mekka d.v.s. Hadj Àr obligatoriskt bara en gÄng i livet, förutsatt att man har möjlighet till det, den utförs under andra veckan i Dhul-Hijja. DÄ församlas muslimer frÄn hela vÀrlden i Mekka, tillbringar ungefÀr en vecka pÄ olika stÀllen i stadens utkant, vid "Arafat, Muzdalifa och Mina".

Guider instruerar varje enskild pilgrim om hur de olika riterna skall utföras, varje muslim i myndig Älder som har nÄgorlunda god hÀlsa och Àger ekonomiska medel mÄste göra hadj, den ekonomiska tryggheten betyder i detta sammanhang att han skall ha tillrÀckligt med pengar för att tÀcka sina egna och sin familjs utgifter samt att betala sina eventuella skulder, hadj Àr den största Ärliga sammankomsten dÀr muslimer trÀffas för att lÀra kÀnna varandra och ventilera sina gemensamma angelÀgenheter, den Àr ocksÄ den största regelbundna manifestationen för fred som Àr kÀnd i mÀnsklighetens historia.


Under Hadj Àr freden det förhÀrskande temat, fred med gud och med ens egen sjÀl, fred med andra mÀnniskor och med djur, t o m med insekter, att störa freden för nÄgon mÀnniska eller nÄgon som helst skapad varelse Àr strÀngt förbjudet.

Hadj Àr ocksÄ en glÀdjerik manifestation av muslimernas broderskap och jÀmlikhet, frÄn all yrken och klasser och frÄn varje del av vÀrlden samlas muslimerna i Mekka som ett svar pÄ guds uppmaning, de klÀr sig pÄ samma enkla sÀtt, iakttar samma föreskrifter och yttrar samma böner pÄ samma gÄng, pÄ samma sÀtt och för samma ÀndamÄl.

Hadj Àr till för att göra muslimerna bekanta med profeten Muhammeds andliga och historiska miljö, sÄ att de kan erhÄlla inspiration och bli stÀrkta i sin tro, den Àr till för att högtidlighÄlla de gudomliga ritualer som utfördes av Abraham och Ismail som var de första pilgrimerna till guds första hus pÄ jorden, dvs Kaba i Mekka.
 
IIF pÄ Facebook
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Besökare just nu
Vi har 17 besökare online
YouTube Klipp
FörÀldrarlösa i Iraq
Stöd förÀldralösa barn i Irak: Det finns tusentals förÀldralösa barn i Irak som saknar dagens mat, ditt bidrag kan rÀdda liv, skicka ditt bidrag till R.H.C.s PostGiro nr: 930712-5
Mosképrojektet

STÖD moskĂ©n
PlusGiro: 78 45 85-2
HÀr fÄr du den senaste informationen om Moské projektet i Hisingen i Göteborg.