IIF Kalender
juni 2024
ti on to fr

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Vigselförrättare
Stöd IIF:s arbete
PlusGiro nr:
871878-5
IIFs mailgrupp
IIF har en mailgrupp där ca: 1000 personer från hela Sverige kan kommunicera och utbyta erfarenheter och kunskap om Islam med varandra. Vill du också vara med ? Skicka gärna en e-mail till info@islaminfo.se och be om att vara med i IIFs mailgrupp.
IIF

Vallfärden (Hadj)

Att valfärda till Mekka d.v.s. Hadj är obligatoriskt bara en gång i livet, förutsatt att man har möjlighet till det, den utförs under andra veckan i Dhul-Hijja. Då församlas muslimer från hela världen i Mekka, tillbringar ungefär en vecka på olika ställen i stadens utkant, vid "Arafat, Muzdalifa och Mina".

Guider instruerar varje enskild pilgrim om hur de olika riterna skall utföras, varje muslim i myndig ålder som har någorlunda god hälsa och äger ekonomiska medel måste göra hadj, den ekonomiska tryggheten betyder i detta sammanhang att han skall ha tillräckligt med pengar för att täcka sina egna och sin familjs utgifter samt att betala sina eventuella skulder, hadj är den största årliga sammankomsten där muslimer träffas för att lära känna varandra och ventilera sina gemensamma angelägenheter, den är också den största regelbundna manifestationen för fred som är känd i mänsklighetens historia.


Under Hadj är freden det förhärskande temat, fred med gud och med ens egen själ, fred med andra människor och med djur, t o m med insekter, att störa freden för någon människa eller någon som helst skapad varelse är strängt förbjudet.

Hadj är också en glädjerik manifestation av muslimernas broderskap och jämlikhet, från all yrken och klasser och från varje del av världen samlas muslimerna i Mekka som ett svar på guds uppmaning, de klär sig på samma enkla sätt, iakttar samma föreskrifter och yttrar samma böner på samma gång, på samma sätt och för samma ändamål.

Hadj är till för att göra muslimerna bekanta med profeten Muhammeds andliga och historiska miljö, så att de kan erhålla inspiration och bli stärkta i sin tro, den är till för att högtidlighålla de gudomliga ritualer som utfördes av Abraham och Ismail som var de första pilgrimerna till guds första hus på jorden, dvs Kaba i Mekka.
 
IIF på Facebook
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Besökare just nu
Vi har 14 besökare online
YouTube Klipp
Föräldrarlösa i Iraq
Mosképrojektet

STÖD moskén
PlusGiro: 78 45 85-2
Här får du den senaste informationen om Moské projektet i Hisingen i Göteborg.